TV-ohjelmat

Healing Rooms konferenssi Helsingissä Vanhassa kirkossa
9.-11.3.2017

 – Katso Healing Rooms konferenssin 2017 videoinnit TV7 arkistosta
Helsingissä Vanhassa kirkossa 9.-11.3.2017 järjestetty konferenssi. Tapahtuma kokosi kristittyjä Suomen eri seurakunnista ja koko Euroopasta. Kaikki tapahtumataltioinnit nähtävissä TV7 Plus ohjelma-arkistossa:

 http://www.tv7plus.fi/vod/series/57840/

Pääpuhujana Healing Rooms -palvelutyön kansainvälinen johtaja Cal Pierce (USA). Mukana mielenkiintoisia vieraita Suomesta ja Euroopasta mm. Paul Clift (UK), Maria Sjögren (SWE), Antero Laukkanen, Martti Ojares, Heikki Hilvo, Susanne ja Markku Laitinen sekä monia ja monia muita avainhenkilöitä.

  
Healing Rooms Finland ry:n hallituksen linjaus uskon merkitykseen parantumisessa: HRF ry linjaus 17.3.17.pdf

Healing Room Finland ry

Onko Jumalan tahto parantaa sairas ihminen?

Vastaus löytyy Raamatusta, kahdesta kohdasta, jotka kuvaavat aikaa ja paikkaa, jossa Jumalan tahto toteutuu täydellisesti. Jumala loi paratiisin ja sanoi, että kaikki se mitä Hän loi oli hyvää (1 Moos.1:31). Paratiisissa ei ollut syntiä, sairautta tai kuolemaa vaan ne tulivat maailmaan syntiinlankeemuksen jälkeen. Johannes kertoo Ilmestyskirjassa, että tulevassa maailmassa, jossa Jumalan hallintavalta ja tahto toteutuu täydellisesti ei ole kuolemaa, syntiä eikä sairautta (Ilm.21:1-4,27;22:2-3). Meillä on aina lupa rukoilla parantumista ja Jumalalla on tahto parantaa.

Parannettu jo ristillä?

Cal Pierce opetti Healing Rooms Europe Conference 2017-tapahtumassa, että meidät on jo parannettu ristillä (mennyt aikamuoto) ja perusteli sen Jes. 53:4-5 ja 1 Piet. 2:24 jakeilla. Meidän tulee uskoa parantuminen todeksi ja ottaa se vastaan uskossa. Tällaisella opetuksella on ollut myönteisiä vaikutuksia moniin. Se on rohkaissut uskomaan Jumalan parantavaan tahtoon, jonka seurauksena on ollut parantuminen. Tätä tapahtui monien kohdalla myös konferenssissa.

Vaikka ‘olet parantunut jo ristillä’ opetuksella on ollut myönteisiä vaikutuksia, sillä on ollut myös kielteisiä vaikutuksia, koska siitä seuraa loogisesti johtopäätös, jonka mukaan parantumattomuus voi olla seurausta sairaan ihmisen uskon puutteesta. Tällaisella johtopäätöksellä on vaurioittavia vaikutuksia sairaaseen ihmiseen, joka tarvitsi rohkaisua silloinkin kun ei jaksa itse uskoa.

Uskon merkitys

Milloin rukoiltavalta edellytetään uskoa?

Pelastus otetaan vastaan uskon kautta ja tähän tarvitaan rukoilijan henkilökohtainen usko Jeesuksen täytettyyn työhön (Room.3:22-26; Apt.10:43; Gal.2:16).

Jeesus nuhteli rukoilijoiden epäuskoa

Jeesus ei edellyttänyt uskoa elämänsä sairauksiin tai ongelmiin etsivältä, mutta seuraajiltaan kylläkin. Jeesus paransi sairaita, joiden uskosta ei kerrota mitään (Joh.5:1-9). Jeesus ei koskaan syyllistänyt sairaita uskon puutteesta vaan pikemminkin nuhteli rukoilijoita uskon puutteesta (Matt.17:19-20). Toisaalta, joskus parantuminen oli seurausta sairaan uskosta, joka syntyi Jumalan sanan julistuksen seurauksena (Apt.14:9-10). Jaakobin kirje antaa seurakunnille yleisohjeen, joka korostaa rukoilijoiden uskon merkitystä parantumisessa, ei rukoiltavan uskoa tai epäuskoa (Jaak.5:15).

Usko ei synny eikä se vahvistu siten, että ihminen alkaa tarkkailla omaa uskoaan tai sen määrää, koska silloin hän katsoo itseensä. Usko syntyy ja vahvistuu Jumalan sanan julistuksen kautta (Room.10:17), kun suuntaamme katseemme Kristukseen (Hepr.12:1-3).

Miksi näemme niin vähän parantumisia?

Syitä on monia esimerkiksi rukoilijan epäusko (Matt.17:14-20) tai epäuskoinen ilmapiiri (Mark.6:4-6). Muita syitä voivat olla anteeksiantamattomuus, katkeruus, rukoilemattomuus (ei rukoilla parantumista), uskoa vahvistavan tiedon/raamatullisen opetuksen puute, väärät uskomukset ja niin edelleen.

HRF ry:n näkemys

Cal Pierce on synnyttänyt John G.Laken näyn uudelleen ja kunnioitamme suuresti häntä Healing Roomin perustajana. Cal Piercen opetus parantumisesta on painotukseltaan erilainen kuin Healing Room Finland ry:n. Pierce ei ole kirjannut omaa näkemystään Healing Roomeja sitovaksi näkemykseksi. Aiheesta on olemassa eri painotuksia ja joudumme elämään niiden välisessä jännitteessä.

Jumala on hyvä ja hänen tahtonsa on parantaa sairastava. Hän on antanut oppilailleen, myös meille tehtäväksi parantaa sairaat (Matt. 10:8; Mark. 16: 15-18; Luuk.9:1-6; 10:1-12).

Jeesuksen risti on parantumisen lähde. Matteus siteeraa Jesajan kirjan tekstiä sanoessaan: “Hän ajoi sanallaan henget ulos ja paransi kaikki sairaat, jotta kävisi toteen, mitä on sanottu profeetta Jesajan kirjassa: Hän kantoi meidän tautimme, otti taakakseen meidän sairautemme.” (Matt.8:16-17). Sairas voi siis ristin perusteella rukoilla rohkeasti parantumista.

Healing Rooms Finland ry (HRF) painottaa yliluonnollista parantumista Kristuksen tekona, Jumalan Hengen voimasta tapahtuneena muutoksena ihmisen psyykkisessä tai fyysisessä tilassa.
HRF painottaa uskoa Jeesukseen ja Pyhän Hengen voimaan. Kannustamme ja opetamme kristittyjä Jeesuksen syvälliseen tuntemiseen ja annamme tilaa Pyhälle Hengelle opettaa, toimia ja parantaa. Parantuminen voi olla välitön tai asteittainen prosessi. Parantumista ei voida pitää automaationa, aina tapahtuvana, rukoilijan tai rukoiltavan uskon määrästä johtuvana (fokus ihmisessä) tai ihmisvoimin saatavissa olevana. Parantuminen ei ole uskottelua, asioiden hokemista taikka manipuloimista, vaan Jumalan teko, jossa rukoilija ojentautuu uskon kautta Kristuksen puoleen ja kutsuu näkymättömät esiin niin kuin ne olisivat Pyhän Hengen ohjauksessa (Room. 4:17; Hepr. 10).

Jeesus kutsuu meitä elämään lähellä häntä ja oppimaan häneltä. Myös me Healing Roomissa koulutamme aiheesta, joten halutessasi lue lisää www.healingrooms.fi.

Espoossa 20.3.17
Healing Room Finland ry hallitus

Ari Puonti, pj
Irma Frestadius, vpj Heikki Hilvo, jäsen Henry Elfving, jäsen Markku Laitinen, jäsen Susanne Laitinen, jäsen

Kuningaskunnan tuuli TV-ohjalma: Parantumisen aika

Tuhatvuotinen valtakunta on yliluonnollisen parantumisen ja ennalleenasettamisen aikaa, josta Pyhä Henki antaa nyt jo maistiaisia. Pyhän Hengen parantava voima lähti aikanaan liikkeelle Israelista ja on nyt palaamassa sinne takaisin. Susanne ja Markku Laitinen TV7:n haastatelussa 19.6.14 (haastattelu on tehty Israelissa).

Jumalan juoksutytöt - vieraana Susanne Laitinen

Haastattelussa TV-ohjelma TV7:ssa
Rick ja Lori Taylor

Kosketus TV-ohjelma

Tositarinoita tavallisten ihmisten rosoisesta arjesta, yrityksistä selviytyä yksin ja lopulta ylhäältä tulleesta avusta.
Kosketuksessa tavataan ihmisiä kuten sinä ja minä: naapurin poika. Bisnesmies. Kotiäiti. Kampaaja. Huumediileri. Muusikko. Malli. Syöpäpotilas. Mainosmies, jolla oli kaikki hyvin.
Me yritimme itse, mutta epäonnistuimme. Nyt me olemme löytäneet toivon, rauhan ja elämän täyteyden.

Johanna. En enää pelkää

Ritva

Miten voi olla näin kevyt olo, Ritva sanoo tänään. Hän sai avun musertavaan masennukseensa rukousklinikalta, Healing Roomista, jonne kuka tahansa voi mennä rukoiltavaksi.

Tarja. En ole enää masentunut!

Yli kahdenkymmenen vuoden syvä masennus vaihtui iloon ja valoon.

Armon kalliolla TV-ohjelma